Inspirationsföreläsning

Här kommer ett tips från SpecialpedagogTeamet Östersund på en Inspirationsföreläsning utifrån boken ”Älskade DAMP-ungar! Från problemfokus till lösningsfokus”. Den handlar om hur pedagoger genom att växla över från ett problemfokuserat till ett lösningsfokuserat bemötande kan få barn med ADHD att gå till förskolan/skolan med ett leende på läpparna.

Du vill väl vara med på det lösningsfokuserade tåget?

Exempel ur innehållet:

– Hur kan du vara en förebild genom att förändra ditt eget beteende? Att bli medveten om hur ens eget beteende påverkar andra är en tuff process och överlag är vi mer villiga att förändra andra än att förändra oss själva.

– Hur övergår vi från lydnadskultur till samarbetskultur?

– Hur övergår vi från att beteckna barn med ADHD som problem och istället se dem som tillgångar i en skola för alla?

– Hur kan det lösningsfokuserade språket hjälpa dig i vardagen?

– Genom ett lösningsfokuserat bemötande kan alla må bättre, prestera bättre och få tillgång till sina resurser och förmågor.

– Hur ska du få samarbetet med föräldrarna att fungera?

– Lösningsfokus gynnar inte enbart barn med ADHD utan det gynnar ALLA! Även dig! När du själv mår bra får du andra att må bra!

– Tid för frågor och samtal.

Malin Forsberg har skrivit boken och är själv förälder till ett barn med ADHD och aktiv i föreningen Attention Jämtland/Härjedalen. Hon är även specialpedagog och har arbetat 16 år i förskola/skola/barn och ungdomshabilitering med lösningsfokus vid ADHD och autism.

Arrangör: SpecialpedagogTeamet
När: 2014-05-08, kl 19:00 – 21:00
Plats: Östersunds Stadsbibliotek, Östersund

Fritt inträde för ALLA!

Lokalen rymmer dock max 90 personer så anmälan behöver göras. Klicka här!