Föreläsning med Georgios Karpathakis 9 & 10 oktober

Foto: Robert Fröberg

Inbjudan till föreläsning med Georgios Karpathakis, Underbara ADHD

 

En känsla av att ständigt göra och vara fel, misslyckad, värdelös. Att inte passa in. Att inte vara normal.
Det var verkligheten för Georgios Karpathakis under hela uppväxten. Först som 25-åring fick han förklaringen; ADHD. Fyra bokstäver som skulle visa sig bli startskottet på ett nytt kapitel i hans liv.

I den här föreläsningen delar Georgios med sig av erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en berg- och dalbana och inte lämnar någon oberörd. Han berättar öppet och ärligt om en havererad skolgång, utanförskap, substansmissbruk, polisanmälningar, en fängelsedom, flera självmordsförsök och familjens livsviktiga stöd. Men också hur livet tog en ny vändning när han äntligen fick rätt stöd och hjälp, i form av en fastställd ADHD-diagnos. Hur den brokiga resan till slut resulterade i en universitetsexamen, anställning som PR-konsult och som föreläsare, social entreprenör, grundare av Underbara ADHD®, Sommarvärd i P1 2015 och som författare av boken tillika bästsäljaren Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Max Ström, 2017).
Därtill delar Georgios med sig av diverse beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för alla som, på något sätt, lever nära någon med ADHD – t ex anhöriga, lärare, vänner, arbetsgivare och kollegor. Och tipsar om en rad olika strategier som han själv dagligen använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Georgios ”Jojje” Karpathakis arbetar i dag på heltid med Underbara ADHD och brinner för att öka kunskapen samt minska fördomarna om ADHD. Som en del i det arbetet föreläser han om de dagliga utmaningarna, svårigheterna men också – och inte minst – möjligheterna och det positiva som diagnosen kan föra med sig. Georgios är även initiativtagare till ADHD-lådan® som har tagits fram av Underbara ADHD i samarbete med Samsung och Epicenter Stockholm.

 

Målgrupper: Personal inom förskola, skola, omsorg, LSS, personliga ombud, boendestöd, psykiatrin, HVB, försäkringskassan, arbetsförmedling, föräldrar och andra anhöriga. Alla som möter personer med NPF.

Dag och tid:
09 oktober 18.00-21.00, Registrering 30 minuter före!!

10 oktober   09.00-12.00, Registrering 30 minuter före!!

Plats/lokal: Östersund, Mittuniversitetet F229

Kostnad: 350 kr, 200 kr medlem Attention eller Autism och Asperger föreningarna, 100 kr personer med diagnos inom NPF, studerande visa studleg

 

Anmälan: senast 4/10 till

Britt-Marie Frank:  063-80945@comhem.se

Ann-Katrine Pettersson:  akpettersson50@hotmail.com

Anmäl dig med för och efternamn, adress, tele.nr, och e-postadress.

Vi behöver faktureringsadress och eventuellt referens nummer

Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas.

OBS Ange eventuell allergi!!

 

Varmt välkommen till en givande föreläsning